Om oss

Under hösten 2008 samlades en grupp kulturintresserade Märstabor med intentionen att skapa en kulturell mötesplats i Märsta. Visst fanns det kulturverksamhet i kommunen, men all konstnärsverksamhet ägde på den tiden rum i Sigtuna. Visst vore det fantastiskt om vi kunde få till en mötesplats för konstintresserade här i Märsta? Efter flera samtal med kommunen så beslutades det att Märsta Kulturförening, som vi startade där och då, skulle få den lilla röda stugan ovanför Märsta Centrum till sitt förfogande.

Glädjen var stor och vi inledde raskt verksamheten med en julmarknad redan i december. Därefter fortsatte arbetet med att starta upp verksamheten, med konstkafé, butik och musikevenemang, tills Kulturstugan officiellt invigdes den 24 april 2009.

Sedan dess har vi fortsatt att förse Märsta med omnejd med en bredd av utställningar, konserter och evenemang av olika slag. Och fika förstås! Varje helg serveras det kaffe, te, kakor och olika bakverk som våra fantastiska stugvärdar ordnar. Om du vill veta mer om oss och vad vi gör så är du hjärtligt välkommen att kika förbi när vi har öppet!